Трансгранична полицейска акция разби турска престъпна група

Трансгранична полицейска акция разби турска престъпна група Снимка: infomigrants.net

Вчера в Италия, Швейцария, Германия и Турция са задържани 19 души, заподозрени за участие в престъпната ортанизация

Италианските информационни агенции съобщиха, че задържаните са членове на престъпна организация с терористични цели. Те са обвинени и в незаконно притежание на оръжия и експлозиви, международен трафик на наркотици, убийства и насърчаване на нелегалната имиграция.

Заповедта за арестите е издадена от прокуратурата в Милано. Във връзка с полицейската акция са претърсени и няколко имота в кантоните Аргау и Цюрих, съобщават от канцеларията на главния прокурор на Швейцария

Сред задържаните е ръководителят на организацията, който вече е бил под домашен арест. Смята се, че италианската полиция е бъгнала електронната му гривна, тъй като медиите цитират негови разговори. В тях заподозренията разкрива, че разполага с голям оръжеен арсенал, включително автомати „Калашников”,  ръчни гранати и „тежки оръжия”, които държи в Швейцария. 

По думите на престъпния бос, членове на организацията му управляват „целия германски оръжеен пазар” и възнамеряват да разширят търговията си в Швейцария, тъй като вече разполагат със собствен производител на оръжие.

Според прокуратурата в Милано, от подслушаните разговори става ясно, че организацията е внасяла оръжия в Италия и други европейски страни, за да ги продава на радикални организации, действащи в Италия, Европа и Турция. Групата е използвала оръжията и в собствената си дейност, в т. ч. сплашвания, убийство, нападения и защита на престъпните босове. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: