Пет идеи за декориране на уют

Пет идеи за декориране на уют Снимка: www.pixabay.com

Как да направим дневната по-красива.

Лятото е сезонът за освежаване и подновяване на дома. След дългия период, прекаран вкъщи, е време да разнообразите пространството с нови детайли и акценти, които да придадат различен облик на мястото, в което живеете. Повечето от нас извършваме най-много дейности във всекидневната – работим, тренираме, четем, гледаме филми. Представяме ви пет добри съвети как да я съживите и направите още по-уютна:

1. Балансирайте цветовете

Един от най-важните аспекти при проектирането на хол е да се комбинират нюансите на мебелите с останалите елементи. Аксесоарите играят ключова роля - възглавници, предмети за декорация като рамки или свещи и осветление на тавана, създаващи обем и структура в хола. Ако той е в неутрални цветове, например, изберете бежови възглавници, които да съответстват с рамките за снимки или полилея, а диванът нека да съвпада със завесите.

2. Изберете акцент на стаята

Неутрална всекидневна с бял диван и бели завеси може да изглежда твърде опростена - без нещо, което веднага да грабне окото. Мароканският килим би бил идеално допълнение в хола. Създайте „интригуващи“ елементи, които да бъдат фокус на стаята, но без да са прекалено натрапчиви.

3. Поставете огледала

Огледалата винаги са чудесно допълнение поради свойството им да създават илюзия за по-голямо пространство и да внасят повече естествена светлина. Все по-предпочитани стават кръглите огледала, които са интересна декорация.

4. Заложите на естествените материали

Дървените акценти се върнаха на мода този сезон, като ратанът е звездната тенденция в момента и внася топла енергия във всяка стая. В изцяло бялата всекидневна изберете някои дървени елементи, за да създадете дълбочина - като масичка за кафе, полилеи и орнаменти на стената.

5. Сложете ароматни растения

Пренесете природата вътре чрез декориране с растения. Изберете различни видове и проявете креативност със саксиите! Растенията в дома имат способността да успокояват и да ви помогнат да се концентрирате.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: