Пазарът за веган сирена ще достигне почти $4,5 милиона

Пазарът за веган сирена ще достигне почти $4,5 милиона

Според анализ на Allied Market Research това се дължи на популярността на веганството в глобален мащаб.

Размерът на пазара на веганско сирене е оценен на 1237,8 милиона долара през 2019 г. и се очаква да достигне 4 425,6 милиона долара до 2027 г., регистрирайки комбиниран годишен темп на растеж от от 15,5% от 2021 до 2027 година, сочи анализ на Allied Market Research.

Веган сиренето, изцяло растителен хранителен продукт, е една от млечните алтернативи. За производството му се използват млека на различна растителна основа - соево мляко, кокосово мляко, фъстъчено мляко, бадемово мляко и овесено мляко.

Разпространението на веганството и осведоменността относно експлоатацията на животни са в основата на растежа на пазара. Хората с непоносимост към лактоза също търсят растителни алтернативи на млечните продукти. 

Индустрията за хранителни услуги допринася значително за растежа на пазара на веган сирене, тъй като хотели, ресторанти и заведения за бързо хранене етикетират продуктите си с надпис "веган" а и също така предлагат веган сирена като предястия.

Пазар за веган сирена

По продукт

Сегментът на моцарела държи основния дял от 30,4% през 2019 г.

Въз основа на продуктите, сегментът пармезан представляваше около една трета от глобалния пазарен дял на веганското сирене през 2019 г. и се очаква да запази своя дял през прогнозния период. Веган пармезанът се използва широко в италианските кухни с тестени изделия, спагети и макарони. По този начин нарастването на търсенето на континентални кухни подхранва нуждата от веган сирене пармезан. Наситеният вкус на пармезана и ниското съдържание на глутен и лактоза в сравнение с млечното сирене допълнително увеличава търсенето му. Освен това развитието на технологиите и новите техники за производство на сирене, които помагат за производството на висококачествено сирене и намаляват производствените разходи, се предвижда да предоставят доходоносни възможности за растеж на пазара в близко бъдеще.


По източник

Сегментът на соевото мляко държи основния дял от 36,9% през 2019 г.

В зависимост от източника сегментът бадемово мляко се оценява на 387,7 милиона долара през 2019 г. и се очаква да нарасне до 1317,6 милиона долара до 2027 г., с комбиниран годишен темп на растеж от от 14,7%. 

В развитите страни, включително САЩ, Япония и Канада, първокласните маркови и качествени млечни алтернативни продукти на базата на бадем са търсени поради високия разполагаем доход на населението и нарастването на разходите за храни с висока концентрация на протеини и въглехидрати. Бадемовото мляко се използва и за направата на йогурт, продукт със значителна популярност, заради ниската си калоричност и високо съдържание на витамин Д. 

Сегментът за домашна употреба държи основния дял от 61,5% през 2019 г.

Според анализ на пазара на веганско сирене този сегмент се очаква да нарасне до 1 052,3 милиона долара до 2027 г., регистрирайки комбиниран годишен темп на растеж от 16,1%. 


Ключови производители:

1. Bute Island Foods Ltd

2. GreenSpace Brands

3. violifefoods.com

4. Vtopian Artisan Cheeses.

5. Chicago Vegan Foods

6. Gardener Cheese Company

7.Tofutti Brands Inc.

8. Kite Hill,

9. DAIYA FOODS INC.

10. Nush Foods  
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: