УниКредит отново влезе в индекса за равенството на Bloomberg

УниКредит отново влезе в индекса за равенството на Bloomberg Снимка: УниКредит Булбанк

За втора поредна година италианската група УниКредит, която е собственик на българската банка УниКредит Булбанк, е включена в индекса на Блумбърг за равенство между половете – Gender Equality Index (GEI). За 2021 г. индексът включва 380 компании от 11 индустрии в 44 страни и региони. 

Индексът показва компаниите, които са за пример в напредъка на жените на работното място. Многообразието и равнопоставеността на половете са ключови приоритети за УниКредит.

Горди сме, че в мениджърския екип на УниКредит има увеличено представителство на дамите. Ще продължим да се фокусираме върху разнообразието и приобщаването, което приемаме за наш сериозен ангажимент“, коментира Сара Гай, директор "Разнообразие и приобщаване" в УниКредит.

През 2018 г. банката се присъедини към „Хартата на жените във финансовия свят“. УниКредит си е поставила за цел до 2022 г. жените да бъдат 20% от висшето ѝ ръководство. Миналата година банката увеличи този си ангажимент с още по-сериозна цел за 30% жени във висшето си ръководство до 2023 г. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: