Деница Златева е новият шеф на "Булгаргаз"

Деница Златева е новият шеф на "Булгаргаз"

Сменени са четирима от 5-членния съвет на директорите

Деница Златева е назначена за нов шеф на "Булгаргаз", съобщи Би Ти Ви. Тя бе вицепремиер в едно от служебните правителства, назначени от Румен Радев. 

Сменени са и четирима от досегашните петима членове на борда на директорите на държавното дружество. Това са досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов и членовете на борда Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Председателят на СД на "Булгаргаз" Иван Топчийски запазва поста си. Като нови членове в борда влизат Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов.

Деница Златева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва специалност „Корпоративен мениджмънт“. През 2008 – 2009 г. е началник на кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42-то НС от БСП. През август 2012 година е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените.

Между 2009 г. и 2017 г. е международен секретар на БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС. На парламентарните избори през 2013 година е избрана за народен представител от листата на Коалиция за България за 25 МИР-София. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: