Андреа Орчел е избран за главен изпълнителен директор на УниКредит

Андреа Орчел е избран за главен изпълнителен директор на УниКредит

Бордът на директорите на италианската банка УниКредит единодушно одобри номинацията за назначението на Андреа Орчел за главен изпълнителен директор. Номинацията за заместник на настоящия директор Жан Пиер Мустие, който подаде оставка неотдавна, ще бъде представена и гласувана на предстоящото общо годишно събрание на акционерите на 15 април 2021 г. Управителният съвет ще потвърди назначението след одобрение на общото събрание на акционерите. 

След задълбочено проучване управителният съвет единодушно одобри номинацията на Андреа Орчел за главен изпълнителен директор на УниКредит. Той има впечатляващ опит в обединяването на таланти и технологии за трансформиране на финансови организации в различни географски региони. От името на съвета на директорите бих искал да благодаря на Жан Пиер Мустие за дългогодишната му отдадена работа и изключителния му принос към нашата група“, коментира Чезаре Бизони, председател на Борда на УниКредит. 

Специален комитет в УниКредит в сътрудничество с консултантската компания Spencer Stuart разгледа номинациите на кандидати с богат опит и способности да водят организации по време на промени. Комитетът подчерта доказаните във времето силни лидерски качества на Андреа Орчел и задълбоченото му познаване на предизвикателствата и възможностите в сферата на международните финансови услуги.

В съответствие с действащите банкови разпоредби, след провеждането на общото събрание на акционерите на 15 април 2021, предложението за назначаване на Андреа Орчел за главен изпълнителен директор на УниКредит ще бъде изпратено за одобрение и до Европейската централна банка.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: