Венеция с нов привлекателен обект за туристи

Венеция с нов привлекателен обект за туристи Снимка: picturesfromitaly.com

На остров Сан Джорджо Маджоре, срещу плаващия град, вчера отвори врати за посетители „Лабиринтът на Борхес“

Проектиран от английския архитект Рандол Коут по инициатива на вдовицата на знаменития аржентински писател Хорхе Луис Борхес (1899 - 1986), лабиринтът е низ от алеи с обща дължина 1 км. Те са оформени от над 3200 чимширови растения, засадени във фигури, които навяват асоциации с поемата на Борхес „Лабиринтът“, вият се във формата на огромна въпросителна или тигър, изписват името на писателя и инициалите на съпругата му. Приказната картина допълват множество огледала и два пясъчни часовника. 

Лабиринтът е озвучен от саундтрак по музика на Антонио Фреса в изпълнение на оркестъра на венецианската опера Teatro La Fenice

Приживе Хорхе Луис Борхес е бил безрезервно влюбен във Венеция – града лабиринт, по чиито канали и тесни улички е обичал да се скита. Новият зелен музей на открито отдава почит на твореца като един от вечните венецианци. 

Наречен на неговото име, лабиринтът „Борхес” е още едно привлекателно място за туристите, което с необичайното си съзерцателно спокойствие привнася един различен, фин щрих в облика на оживения град.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: