Google се научи да решава задачи по алгебра, геометрия, физика, биология и други науки

Google се научи да решава задачи по алгебра, геометрия, физика, биология и други науки Снимка: Google

Това вече може да се прави директно в търсачката

Google Търсене и Google Lens се научиха да решават сложни задачи в алгебрата, геометрията, тригонометрията, физиката, биологията и други научни дисциплини.

 Сега решаването и визуализирането на сложни формули или концепции става с едно щракване - Google ще даде отговора и ще опише подробно решаването на проблема. За да стартирате новия инструмент, просто въведете „Math Solver“ в лентата за търсене или качете снимка на уравнението през Google Lens, но тази функция все още не е достъпна за всички.
 

Math Solver може да показва широк набор от информация като отговори, от 3D модели на планети или квадратни графики до решаване на класическия проблем с влакове, движещи се един срещу друг. В допълнение към демонстрирането на решението стъпка по стъпка, резултатите ще ви помогнат да разберете известни и неизвестни променливи. Получавайки резултати във визуален и лесно достъпен формат, учениците не само ще овладеят по-добре предмета, но и ще имат възможност да изучават подобни и близки области на знанието.

Разбира се, новият инструмент скоро няма да разреши хипотезите на Колац или Риман. Не трябва да се бърка с усъвършенствания генеративен изкуствен интелект, а по-скоро събира данни чрез обобщаване на математически сайтове на трети страни като Mathway и GeoGebra.

Google обаче твърди, че постиженията на компанията в обучението на големи езикови модели са били ключов фактор за появата на Math Solver.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: