Сватбеният туризъм – нов рестарт за турските курорти

Сватбеният туризъм – нов рестарт за турските курорти Снимка: pixabay

Турция все повече разчита на това перо, за да даде тласък на сектора

За да подпомогне възстановяването си от неблагоприятните последици от продължаващата COVID пандемия, туристическият сектор в Турция тази година се ориентира все по-активно към организирането на сватби на чуждестранни клиенти.

Организирането и провеждането на такива празненства се оказва по-изгодно от другите видове туризъм, споделя Налан Йесюлюрт, член на борда на Асоциацията на турските туристически агенции пред агенция Xinhua. „Парите, похарчени само за една седмица по време на подобни събития, се равняват на приходите от редовните туристи за един месец”твърди тя.

По думите на Йесюлюрт чуждестранните организатори на сватби все повече предпочитат крайбрежните курортни градове на Средиземно и Егейско море, които предлагат „уникални и ексклузивни“ услуги в хотели от високия сегмент, яхтени пристанища и ресторанти. 

Според нея например Бодрум има голям потенциал за развитието на този вид туризъм заради яркия си нощен живот, яхтени пристанища и ресторанти, съумели да привлекат известни готвачи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: