Невронна мрежа избра съпруга на програмист сред пет хиляди момичета

Невронна мрежа избра съпруга на програмист сред пет хиляди  момичета Снимка: pixabay.com

Програмистът Александър Жадан използва невронната мрежа ChatGPT за търсене на приятелка в сайт за запознанства, където в крайна сметка намери бъдещата си съпруга.

Според програмиста идеята да обучи невронна мрежа за търсене на партньор в живота му хрумва поради трудностите при използването на конвенционалните методи.

"Предоставих на ChatGPT информация за начина, по който аз самият общувам. Отначало имаше проблеми, защото програмата не ме познаваше, можеше да пише глупости, но впоследствие я обучих до такава степен, че тя започна да взаимодейства и да общува с момичетата точно като мен", отбелязва програмистът.

Той също така добавя, че по време на търсенето невронната мрежа е провела повече от пет хиляди диалога с различни жени.

Жадан инсталира определени филтри (т.е. негови собствени критерии), така че невронната мрежа да може да избира само жени, с които си струва да продължи да общуват лично. Така той се запознава с бъдещата си съпруга Карина. 

Освен това, по време на комуникацията разработчикът многократно се обръща за помощ към невронната мрежа, която му подсказва какво да говори в една или друга ситуация, къде да отидат заедно и накрая му препоръчва да направи предложение на Карина.

"Карина научи за препоръката на невроната мрежа сравнително наскоро, след като изпратихме заявлението за регистрация на брака, но тя спокойно реагира на това", отбелязва програмистът.

Жадан отбелязва, че създаването на програма, която да помогне на хората да намерят идеалния партньор, е възможно, но е необходимо да се отчитат всички специфични особености.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: