Продължава разхлабването на мерките у нас

Продължава разхлабването на мерките у нас

Новата седмица започва с ново разхлабване на противоепидемичните мерки, въпреки възраженията от страна на някои медицински експерти.  

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването (в оставка) от днес, 19 април, отново се възстановяват посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца. Това ще се извършва при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и задължително носене на защитни маски от персонала. 

Допуска се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, като за тях също ще важи изискването за използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. 

При същите условия се разрешава и провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство), както и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.  

До 27 април остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната. 

Очаква се директорът на РЗИ – София, Данчо Пенчев, да издаде заповед, с която се възстановяват плановите операции в болниците на територията на София.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: