
Към 2035 г. повечето ястия ще бъдат приготвяни с протеинови заместители
- Наука
- Текст:

Ново изследване отбелязва, че алтернативните протеини ще заемат една десета от пазара към 2035 г. В този случай повечето ястия могат да бъдат приготвяни с използване на алтернативни продукти.
До 2035 г. алтернативните протеинови продукти ще представляват 11% от общия пазар. Изследователите са уверени, че по това време, използвайки такива заместители, ще бъде възможно да се приготви почти всяко традиционно ястие. Освен това те ще бъдат по-евтини и няма да загубят обичайния си вкус.
Това съобщава Prime с позоваване на съвместно изследване на BCG и Blue Horizon Corporation (BHC).
Учените са уверени, че към 2035 г. 95% от най-популярните ястия в света ще могат да бъдат приготвяни с алтернативни продукти. По това време общият обем на пазара за алтернативни продукти от месо, яйца, млечни продукти и морски дарове ще достигне най-малко 290 милиарда долара.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Сред децата станаха популярни плюшените играчки с изкуствен интелект

Харков обяви ден на траур

Sky News публикува списък с възможните места за среща между Тръмп, Путин и Зеленски

Украинските власти смятат да изразходват половината от бюджета за покупка на оръжие

Унгария през юни стана основният вносител на газ от Русия

Европейски лидери придружават Володимир Зеленски във Вашингтон

Официално Словакия не въоръжава Украйна, но „частно” ѝ продава оръжие

Търговците трябва да спазват работното си време и през летния сезон
