Актуализираха заповедта за дейностите, които имат право на компенсация

Актуализираха заповедта за дейностите, които имат право на компенсация


Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, актуализира заповедта за временно ограничените икономически дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проекта „Запази ме“. Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила от понеделник, съобщават от пресцентъра на министерството. 

В периода от 22 до 31 март за компенсации в размер 75% от осигурителния доход за месец октомври поради временното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да кандидатстват заетите във фитнеси, ресторанти, обучителни центрове, туристически фирми, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 квадратни метра. 

Право на подкрепа за същия период ще имат и работещите в търговските центрове, с изключение на тези в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни принадлежности, зоомагазини, тъй като тяхната дейност не е преустановена. 


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: