Красимир Вълчев с отличие за най-успешен министър на образованието

Красимир Вълчев с отличие за най-успешен министър на образованието Снимка: Министерски съвет

Просветният министър получава грамота за постигнатото до момента в оглавявания от него ресор.

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ връчи днес грамота на Красимир Вълчев за най-успешен министър на образованието от новото време, съобщиха от пресслужбата на организацията. Отличието се присъжда по повод националния празник на страната 3 март. Специалната грамота е учредена в чест на просветния министър заради безспорните му заслуги във формиране на нови политики и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит, се посочва в съобщението до медиите.

„По време на управлението на екипа на Красимир Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, увеличиха се допълнителните плащания за работещите в системата. За първи път се формира нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията, са мотивите за учредяването на наградата.

От организацията заявяват, че като основен социален партньор, вярват в започнатите стратегии и надграждането на нови политики, които самите учители са посочили като приоритетни.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: