Великобритания затваря границите си

Великобритания затваря границите си Снимка: pixabay

В опит да се защитят от по-нататъшното разпространение на коронавируса, европейските страни изграждат нови ограничителни бариери

Властите във Великобритания, където са в сила строги ограничения, възнамеряват да въведат 10-дневна карантина във вторник за всички пристигащи в страната от чужбина - те ще бъдат настанявани в специални хотели.

Всъщност това означава затваряне на границите. Все още няма да се отварят училищата.

Борис Джонсън, министър-председател на Обединеното кралство:

Училищата определено ще бъдат приоритет, но не мисля, че някой би искал да види премахване на ограниченията толкова бързо, докато процентът на зарази все още е много висок."

В Испания се затягат ограниченията за движение. Полицейският час в Мадрид сега започва час по-рано - в 22, магазините и кафенетата се затварят в 21. Забранено е да се ходи на гости. Новите мерки бяха приети, след като през уикенда в страната бяха установени над 93 000 нови зарази.

Междувременно Украйна, където през последните две седмици съществува строга карантина, реши да облекчи ограниченията. Властите обявиха стабилизирането на епидемичната ситуация след празниците. Училищата и университетите възобновиха целодневното обучение, отново бяха отворени центрове за пазаруване и развлечения, кафенета, ресторанти, фитнес зали, басейни, музеи и кина.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: