10 дупки, през които изтича енергията ни

10 дупки, през които изтича енергията ни Снимка: pixabay

Има действия, с които човек се саморазрушава и губи жизнената си енергия

1. Недовършени дела.

Всеки път, когато се захващате с нещо, когато започвате нещо, но не го довършвате, губите не само материални ресурси. В психиката, подобно на компютър, остава зависнал процес, който не се реализира, но непрекъснато поглъща внимание и сили.

Това включва даване на обещание и неизпълнение, вземане на заеми, започване на нещо и недовършването му, започване на работа, за която човек просто няма сили.

2. Лъжете другите и себе си.

Когато човек лъже, той изразходва много енергия за поддържане на измислени образи. Освен това, потокът между гърлената чакра и сърдечната чакра се изкривява. Ето защо се казва „криви си душата“. Тя наистина се изкривява от лъжи.

За да го избенем, трябва да се отървем от лицемерие, самоизмама, опити да изглеждаме такива, каквито не сме.

3. Обиди и всякакви форми на самоизолация.

Човекът е отворена енергийна система. И ако го изолирате, енергията му ще започне да отслабва. По същия начин, както при блокиране на град, пристанище или държава. Изолирайте който и да е обект физически, икономически или дори информационно и той ще започне да вехне.

Това се случва, когато се откажете от семейните връзки, забравяте предците си, пренебрегвате родната си земя и родина, при недоволство от хората, живота или нещо друго. Когато човек не е въвлечен в някаква общност или група хора, също отслабва енергийно. Загубата на връзка с Бог или с културния егрегор също е загуба на енергия.

4. Страх, недоверие, ненужна враждебност.

При страх и недоверие се случва същото, като при обида. Освен това енергийните ресурси се губят, тъй като всеки организъм винаги е в режим на война, в готовност да се бие или да бяга. Това е изтощително.

5. Физическо, емоционално или информационно претоварване или липса на физически упражнения и контакт с природата, хипотермия.

Когато човек се натовари прекомерно с работа или притеснения, от това също бързо губи силите си. Изразходва се много енергия, за да може мозъкът да обработи постъпващата информацията, а хормоните на надбъбречната жлеза се губят при празни преживявания, което води до бъбречна недостатъчност.

6. Неправилен и недостатъчен сън.

Ако спите недостатъчно или не тогава, когато трябва, вашият организъм не може напълно да възстанови силата си по време на сън. Токсините се натрупват, биоритмите се заблуждават, мозъкът е претоварен с несмляна информация.

7. Преяждане, интоксикация с алкохол, цигари, наркотици.

В такива случаи организмът се принуждава да изразходва ресурси за неутрализиране и отстраняване на токсините. Претоварват се нервната система, бъбреците и червата.

8. Излишни разговори, вътрешен диалог в ума, суетене.

Това може да ви се струва незначително, но всъщност разговорите отнемат огромно количество енергия, често напразно. Това става по-забележимо след практикуването на мълчание.

9. Болести, нелекувани травми и всяка форма на изтичане на енергия, вредни външни обстоятелства, паразити и енергийни вампири.

Това включва неприятни и вредни хора около вас, геопатогенни зони, индустриално замърсяване, травми и други увреждания.

10. Най-мощният канал за загуба на енергия е сексуалният излишък.

Ниската култура в областта на секса и неразбирането на същността на протичащите процеси водят до там, че мъжът например прекомерно напряга резервите си, изтощавайки се с често отделяне на сперма. Необходимо е огромно количество енергия, за да ги попълните.

Вредата от този вид загуба на енергия е максимална, но кой знае защо този факт се премълчава.

По материали на econet

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: