Карантината за влизащите от Великобритания остава до 31 януари 2021 г.

Карантината за влизащите от Великобритания остава до 31 януари 2021 г. Снимка: pixabay

На работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството, беше решено 10-дневната карантина за всички граждани, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, да остане в сила до 31 януари 2021 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

България е готова да разреши полетите от Великобритания, след като здравните експерти на ЕС и нашата страна докладват решения за справянето на общността с новия щам на COVID-19 след проведеното днес заседание на Механизма за интегрираните договорености за реакция на политическо равнище в кризисни ситуации (IPCR).

На съвещанието бяха обсъдени всички мерки, които България предприема по отношение на новия щам на коронавируса, установен във Великобритания.

Много изпатихме от февруари, но очакваме днес Европейската агенция по лекарствата да се произнесе и за ваксините“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. 


Премиерът разпореди да бъде създадена необходимата организация във всеки един сектор предвид затрудненията, които налагат ограничителните мерки от вчера заради новия щам на COVID-19.

По думите на Борисов необходими са адекватни и навременни действия във връзка с очакващото се струпване на товарни автомобили по границите. Борисов възложи на министъра на вътрешните работи да създаде необходимата организация.

Не трябва да има опашки от тирове и да гарантираме, че няма контакт сред пътуващите“, акцентира Борисов.  
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: