Борисов: До края на март отваряне на Европа няма да има

Борисов: До края на март отваряне на Европа няма да има Снимка: Pixabay

Очакват се трета вълна и тежки рестрикции

През август-септември 2021 г. може да се очаква пандемията от COVID-19 да затихне, при положение, че 70% от населението на Европейския съюз се имунизира. Това обяви премиерът Бойко Борисов след дългите преговори на Европейския съвет в Брюксел, съобщи Би Ти Ви.

Много внимателно в България трябва да следим мерките и да внимаваме с натиска върху болниците. Радостна е новината, че има дни, в които излекуваните са повече от новозаразените. До края на март отваряне на Европа няма да има, очаква се трета вълна и тежки рестрикции“, коментира Борисов.

Относно икономическата криза, Борисов посочи, че очакванията са подобрение за бизнес климата да има през октомври 2021 г.

Българският министър-председател обясни, че всички евролидери са притеснени от финансово-икономическите показатели. По думите му единствената държава с прогнозиран ръст на БВП е Китай, докато в Европа и САЩ се очаква 10-15% спад.

За тази седмица резултатите са добри, но не трябва да сме оптимистични, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Празниците ще бъдат в най-тесен семеен кръг, без масово събиране на хора“, допълни Борисов.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: