Британски Дядо Коледа облича червения костюм вече 61 години

Британски Дядо Коледа облича червения костюм вече 61 години Снимка: Тhe Еpoch Тimes

Рей Хълс, 79-годишен пенсиониран миньор и автомонтьор, е раздал хиляди подаръци на деца, откато само 18-годишен заместил своя заболял предшественик

Сам дядо на едно внуче, от тогава г-н Хълс не е пропуснал нито една година да зарадва децата в Бриджнорт, Шропшир – дори по време на пандемията, с дистанционни изяви в училища, детски болници и супермаркети.

„Докато съм жив и бодър, няма да спра да го правя, наистина обичам радостта, която нося на момчетата и момичетата“, казва г-н Хълс пред Тhe Еpoch Тimes. Той вярва, че именно желанието да преживее тази радост отново го е спасило, след като това лято получи сепсис и едва не загуби живота си. 

В крайна сметка обаче, след болнично лечение е изписан и настанен в санаториум, докато се възстанови напълно и се върне у дома си, което се случило през август. Блрагодарен, че е жив, г-н Хълс приема всеки ден като подарък и с нетърпение се подготвя за коледните празници. Подновил е белите гарнитури на костюма си, снабдил се е и с нова гега, а уникалните му ботуши се променят в цветовете на дъгата на всяка негова стъпка.

 (SWNS)
Снимка -  Тhe Еpoch Тimes

Макар че носи чувала си в конски впряг, г-н Хълс винаги е посрещан с радост и казва, че сърцето му все още трепва, когато чуе възторжен детски глас да казва: „Вижте, вижте, дядо Коледа!” През последните шест десетилетия г-н Хълс е прекарал 3 000 часа в червения костюм. Според изчисленията му, е държал на коленете си 12 000 деца, а раздадените подаръци надхвърлят 7 000. 

От три десетилетия насам г-н Хълс се е посветил и на благотворителната мисия да събира средства за детските хосписи Hope House и вече им е предал над $ 76 000.

"Няма много хора, които могат да кажат, че са правили нещо в продължение на 60 години”, казва г-н Хълс, и предполага, че е Дядо Коледа с най-дълъг стаж не само във Великобритания, но вероятно и в света.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: