За Коледа английските деца искат високотехнологични подаръци

За Коледа английските деца искат високотехнологични подаръци Снимка: pixabay

Дървените играчки, книгите и настолните игри са сред перфектните коледни подаръци в представите на родителите, бабите и дядовците. През 2020 г. обаче не те карат децата да мечтаят

Това са изводите от изследването на Rooster Money, безплатна апликация за деца, имаща за цел да им помогне да се научат да управляват джобните си пари, пише Le Figaro. 

В проучването са взели участие британски деца на възраст между 4 и 12 години. На база продуктите, които малките ползватели на приложението слагали в раздела „списък с желания“, са били класирани най-жадуваните от тях коледни подаръци. 

Безспорни победители се оказват видео игрите. Lego все още се нареждат сред желаните подаръци, но интересът към тях рязко намалява след 10-годишна възраст. Като изключим куклите, заели 7-ото място, и велосипедите, съответно на 10-а позиция, всички останали места в челната десетка се заемат от високотехнологични продукти. Момичетата мечтаят за смартфони, таблети и конзоли Nintendo Switch, докато момчетата предпочитат конзолите PlayStation и Xbox, и освен това се надяват да получат компютър.

Друг желан подарък се оказват парите в брой, които могат да бъдат изхарчени за онлайн играта Fortnite, особено популярна сред момчетата, или за платформата за игри Roblox, фаворит сред момичетата. 

Дали обаче Дядо Коледа ще се съобрази с този списък с желания, ще стане ясно на 25 декември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: