Социалното министерство подкрепи най-нуждаещите се с 6300 тона храни

Социалното министерство подкрепи най-нуждаещите се с 6300 тона храни

За първи път семейства с трима и повече членове получиха двойни пакети от Българския червен кръст

През месеците октомври и ноември са разпределени повече от 6300 тона храни от първа необходимост. Подкрепа са получили над 400 хиляди семейства, съобщи Министерството на труда и социалната политика.

Раздадени са 16 вида храни в 279 хил. пакета. Те са осигурени по Оперативната програма за храни или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-уязвимите лица, а също и от държавния бюджет. 

Храните са на обща стойност 15,3 млн. лв. и раздаването им беше възложено на Българския Червен кръст от Управляващия орган на програмата – Агенцията за социално подпомагане.

За първи път семействата с трима и повече членове получиха по два пакета, всеки от които съдържа общо 23 кг продукти - различни видове консерви, брашно, захар, олио и др.

Увеличената подкрепа е в отговор на желанието на потребителите, заявено при проучване за удовлетвореността от мярката. Пакетите, които останат непотърсени и нераздадени, ще бъдат разпределени на допълнителни целеви групи, определени със специална наредба, уточняват от социалното министерство.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: