Теория на конспирацията: има ли двойници Владимир Путин

Теория на конспирацията: има ли двойници Владимир Путин Снимка: beef-nagayoshi.com

Кремъл опроверга, но позовавайки се на японско разследване, британският The Sun, посочва възможности за двама дубльори на руския президент

Такава вероятност отдавна обикаля големите световни медии, включително BBC, The Independent, New York Post, The Times of India, Al Jaseera и много други, но предаване, излъчено по голямата японска телевизионна мрежа TBS твърди, че предположенията се основават на анализи на обществени изяви на Владимир Путин с най-нова версия изкуствен интелект (ИИ). 

Първото изследване залага на технология за лицево разпознаване и приема за еталон действителното присъствие на Владимир Путин на тазгодишния парад на Червения площад за Деня на победата 9 май. В случая анализът на ИИ-технологията е установил 53% съвпадение с Владимир Путин, показан да инспектира Кримския мост през декември 2022 и 40% съвпадение с лицето на руския президент, появил се в окупирания Мариупол през март 2023.

Зашеметяваща разлика с едва 18% съвпадение показва лицевото сравнение от Кримския мост с това в Мариупол. Заключението на предаването по японската TBS е, че според такива цифри, става дума за поне двама различни души. 

Второто изследване, показано по TBS е гласов анализ, извършен в лабораторията на Японския институт за аудиокомуникации, която работи в тясно сътрудничество с полицията при криминални разследвания. Гласовата биометрия анализира произношението на думата „спасибо” („благодаря”), произнесена от руския президент при различни изяви. 

Експертите отчитат възможността от разлики заради различните условия на звукозаписа и атмосферата на конкретното събитие, но казват, че в случая произношението на съгласните звуци и ударенията са много различни, което е „изключително рядко” и предполага „голяма вероятност” звукозаписите да свидетелстват за два гласа – оригиналният, от форума на Евразийския икономически съюз през май и втори на концерта в подкрепа на „Специалната военна операция” в Москва на 24 февруари 2023 и при посещениятя в Мариупол и в сибирски завод за хеликоптери през март. 

Третата опорна точка на изследването е анализ на движението на тялото, отново с помощта на на ИИ. В случая за еталон експертите вземат движенията на фигурата на руския президент при посещението му в Китай тази година и на среща с беларуския лидер Александър Лукашенко миналата година, които съвпадат на 94%. Съвпадението на тези срещи с движенията на руския президент на военноморския парад в Санкт Петербург през юли миналата година е 86% и 75% при разходката из Мариупол през март. Сравнението между двата последни клипа – от Санкт Петербург и Мариупол, показва 69% съвпадение на движенията.

Според японските експерти, цитирани отThe Sun, ако става въпрос за двойник или двойници, то те са обучавани поне две десетилетия и вероятно са на същата възраст, на която е Владимир Путин. Твърдението „разсмя” Кремъл, от където за пореден път потвърдиха доброто здраве на руския президент.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: