110 млн. лв. повече за ремонт на републикански пътища през 2021 г.

110 млн. лв. повече за ремонт на републикански пътища през 2021 г. Снимка: mrrb.bg

Миинстър Петя Аврамова: 110 млн. лв. повече за текущ ремонт и повишаване на безопасността по републиканските пътища ще има в бюджета за 2021 г.

През следващата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще получи над 400 млн. лв. повече за изграждане на нови пътни отсечки и преодоляване на проблемите със свлачищата по републиканската пътна мрежа, като 110 млн. лв. от тях са за текущи ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в предаването „Офанзива“ на Канал 3. 

Тя добави, че пътната безопасност е елемент от ремонта на всяка пътна отсечка и от строежа на километър магистрала. При ремонта се подменят мантинели, знаци, полага се хоризонтална маркировка. 

Само през тази година са възложени приблизително 1744 км маркировка, 1421 км мантинели и около 15 800 пътни знака, каза Аврамова, опровергавайки твърденията, че не се отделят средства за пътна безопасност. Всички пътища, които пускаме в движение след ремонт, са с подобрена безопасност и изцяло нова маркировка и мантинели, коментира Аврамова.

Работи се усилено по АМ „Хемус“, която трябва да бъде завършена през 2024 г. Въпреки пандемията, строителният бранш и заетите в държавната администрация не са спирали работа. Работи се също по вертикалната връзка Видин – Ботевград по АМ „Европа”. 

"Работим не само по магистралите, в ремонт са 986 км републикански пътища.", каза още министър Аврамова.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: