Актуална информация за епидемичната обстановка на 3 ноември 2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 3 ноември 2020 г. Снимка: Unsplash

Обобщение на събитията от деня.

У нас:

 

До 6 ноември, петък, пред всички държавни лечебни заведения ще бъдат поставени мобилни съоръжения – тип фургон, където всеки ще може да се изследва за коронавирусна инфекция. На място ще има медицински екип, който ще консултира гражданите при съмнения за COVID-19. В мобилните пунктове ще се правят бързи антигенни тестове, според изнесената информация от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. 

 

Румъния въвежда от днес изискването всички влизащи от България да бъдат с отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, съобщават от Гранична полиция. 

 

От 4 до 12 ноември работното време на ресторантите и питейните заведения в област Видин ще е до 23,30 часа. Решението за въвеждане на допълнителна противоепидемична мярка е взето от Областния временен кризисен щаб.

 

Данните за България:

7910 са направените тестове за последното денонощие, 34 110 са потвърдените случаи на COVID, 180 души са хоспитализирани, 507 са излекуваните пациенти, а 51 са починали за последното денонощие.

 

По света:

Северна Корея е прибягнала до крайни мерки, за да се предпази от пандемията, включително чрез поставяне на мини в граничните райони с Китай, съобщи агенция Йонхап, като се позова на източници от южнокорейското разузнаване.

 

Грузия наложи допълнителни ограничения, предаде Ройтерс. Носенето на маски става задължително както на открито, така и на закрито, всички ресторанти и кафенета трябва да затварят в 22 ч. Онлайн обучението в училищата и университетите в десет големи града, включително в столицата Тбилиси, остава в сила до 25 ноември.

 

В Швеция случаите на коронавирус бързо се увеличават, съобщи днес министър-председателят на страната Стефан Льовен и обяви по-строги препоръки за още три региона. Празненствата в ресторантите ще бъдат ограничени до максимум осем човека, съобщи Ройтерс.

 

През последните 24 часа в Словения има голям брой новозаразени като потвърдените нови случаи на коронавирус са 1176, а 24 пациенти са починали по данни на словенското правителство, предаде БТА, позовавайки се на агенция Хина.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: