4 съвета как да увеличите доходите си

4 съвета как да увеличите доходите си Снимка: pikist.com

Австралийският бизнес консултант Тим Денинг в блога си в платформата Medium разказа как е успял да спечели достатъчно пари, за да си позволи дори да не работи няколко години. Той сподели съвети, които му помогнаха да постигне такъв резултат.

Аз работих във финансовата индустрия и прекарах години в проучване на активи, особено цифрови. Опитът и знанията ми помогнаха да спечеля достатъчно пари. Ето четири съвета, които ми помогнаха.

 

Инвестирайте парите си, вместо да ги трупате в банки

 

Да трупате пари е глупаво. Ако го направите, инфлацията ще изяде всичките ви спестявания. Вие печелите, когато инвестирате в активи. Проучете финансовия пазар: акции, облигации, недвижими имоти, злато, цифрови валути. Заделяйте част от парите си и постоянно ги инвестирайте, а успоредно с това проучвайте нови начини за печелене.

 

Разберете как е устроена и как работи икономиката

 

Правителствата печатат пари, за да изплащат държавния дълг, да се борят с рецесиите и да финансират войни. По такъв начин те намаляват покупателната способност на спечелените от вас пари.

 

Покупателната способност е количеството стоки и услуги, които могат да бъдат закупени за определена сума. Колкото повече правителството печата пари, толкова по-малко стоки можете да закупите за една и съща сума. За да защитите парите си, си струва  да разберете как работи икономиката и какви инструменти на финансовия пазар могат да се използват за запазване на капитала.

 

Учете се от грешките си - дори ако сте загубили всичките си пари

 

Печеленето на много пари и след това загубата на всичко може да се окаже полезен урок за вас. Важно е не само да печелите, но и да можете да боравите с парите си, както и да запазите психологическата си устойчивост.

 

На фона на стремителното развитие на интернет технологиите предприемачите могат бързо да забогатеят с помощта на онлайн магазини и предоставянето на онлайн услуги. Но многото и бързо натрупани пари могат да окажат негативно въздействие върху моралното и емоционалното състояние на човека. Той може да спре да комуникира със семейството си, да харчи безсмислено пари, да бъде груб с другите, да се отнася неуважително към повечето хора.

 

Понякога обаче можете да загубите бизнеса си само поради едно погрешно решение. Тогава ще трябва да се откажете от скъпите коли и ресторанти, да започнете от нулата, да си намерите работа по обява и да се научите да икономисвате от всичко. Това е травмиращ, но ценен опит, който може да се използва за по-нататъшното ви развитие.

 

Какви уроци могат да бъдат извлечени от загубата на много пари:

 

- Проучете начините за инвестиране, така че да не зависите само от един източник на доходи. Приложете знанията си на практика;

- Създайте си финансова „въздушна възглавница" за една година напред - така няма да останете без препитание, дори ако напуснете работа или загубите бизнеса си;

- Работете над себе си и се научете да изграждате взаимоотношения с хората - тогава ще можете да разчитате на подкрепа в трудна ситуация;

- Научете се да цените простите неща: семейни срещи, общуване с партньора, отдих сред природата;

- Почувствайте какво е усещането да не тичате за пари. Съсредоточете се не върху парите, а върху ползите за другите хора, в това число и за потенциалните ви клиенти.

 

Станете творец

 

Днес всеки човек може да спечели с помощта на своите умения. Започнете да произвеждате собствен контент, да разказвате истории на хората, да им показвате света от различни ъгли. Това могат да бъдат текстове, снимки, подкасти, видеоклипове, илюстрации. Определете какво можете да направите и предложете продукта си на аудиторията. Така ще получите източник на доходи, дори ако нямате постоянна работа.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: