Актуална информация за епидемичната обстановка на 01.11.2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 01.11.2020 г. Снимка: pixabay

Няма съществени промени в ситуацията с коронавируса, ограниченията остават.

В Гърция поради влошената епидемиологична ситуация за един месец, счетано от 3 ноември, ще бъдат затворани баровете и ресторантите в гъсто населените райони и ще бъде удължен комендантският час.

 

Музеите и театрите ще бъдат затворени за един месец. Носенето на маски е задължително.

В Белгия, където пълното блокиране ще влезе в сила на 2 ноември, системата на здравеопазването също е близо до колапс. Ситуацията е толкова сложна, че пациентите с коронавирус се изпращат на лечение в съседни страни. Властите обявиха мобилизация на всички лекари - специалисти от частните клиники, студенти, преподаватели и дори пенсионери.


В Австралия за първи път от юни за миналия ден не са регистрирани нови случаи на коронавирус. Това заяви министърът на здравеопазването на страната Грег Хънт.

 

Всички пристигащи в Ню Йорк, без изключение,  от други американски щати трябва да преминат тридневна карантина, заяви губернаторът Андрю Куомо, съобщава NBC.

 

От вторник, 3 ноември, Австрия ще въведе строга карантина за втори път от началото на пандемията на коронавируса.

 

"Не можете да ходите на гости, тоест да напуснете дома си,  между 20:00 и 6:00, за да се срещате с други хора. Това е необходимо, тъй като вечерните срещи доведоха до увеличаване на броя на заразените“, заяви канцлерът С. Курц.

 

От вторник заведенията за обществено хранене - ресторанти, барове и кафенета - ще работят само за доставка на храна. Австрийското министерство на здравеопазването отбелязва, че ограниченията за напускане на дома през нощта ще бъдат в сила до 12 ноември.

 

Също така е забранено провеждането на масови събития, с изключение на работата на държавните органи. Хотелите няма да приемат туристи. Професионални спортни събития ще се провеждат без зрители. Училищата и библиотеките ще продължат да работят.

 

Горните класове и университетите ще преминат на дистанционно обучение. Ще бъдат затворени танцови школи, спортни зали, увеселителни паркове, бани, театри, опери, кина. 


Броят на клиентите в търговските обекти ще бъде ограничен. Навсякъде е задължително да се носят медицински маски и да се спазва дистанция.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: