Над 1 млн. евро поиска германска таверна за обезщетение по риск от преустановяване на бизнеса

Над 1 млн. евро поиска германска таверна за обезщетение по риск от преустановяване на бизнеса Снимка: pxhere.com/ru

Застрахователна компания от Мюнхен (Германия) ще трябва да плати 1,01 милиона евро по иск, свързан с преустановяване на бизнеса поради пандемията от COVID-19.

 

Окръжният съд е задължил застрахователя Versicherungskammer Bayern да обезщети загубите, които поради карантинните ограничения е претърпяла известната таверна Augustinerkeller, разположена в самия център на Мюнхен, съобщава интернет платформата УкрСтрахование.

 

Решението е първото в Германия, издадено в полза на ищеца за риск от прекъсване на бизнеса поради пандемия. Застрахователната компания възнамерява да обжалва решението на съда.

 

По-рано КЕШ Медия съобщи, че Върховният апелативен съд на Лондон издаде присъда, според която отговорността на застрахователните компании във връзка с прекратяванто на бизнеса поради карантинни ограничения се признава по болшинството от пунктовете. За съдебния процес беше направена представителна извадка от клаузите, заложени в договорите на застрахователните компании: Hiscox, QBE, Royal & Sun Alliance, MS Amlin и британското подразделение на Zurich.

 

Швейцарският застраховател Zurich Insurance е изразил съгласие по всички пунктове на съдебното решение.

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: