Uber се подготвя да използва само електромобили

Uber се подготвя да използва само електромобили Снимка: pixabay

Мобилният агрегатор на таксита Uber ще използва само електромобили в САЩ, Канада и Европа и това трябва да се случи до 2030 г.
Когато две трети от хората по света бяха поставени под карантина в началото на април, въглеродните емисии спаднаха със 17% спрямо миналата година. Вместо да се върне към обичайния си бизнес, Uber е взел решение да намали отрицателното си въздействие върху околната среда, се казва в изявление на сайта на компанията.

До 2040 г. агрегаторът възнамерява да се превърне в  компания с нулеви емисии, при това 100 процента от пътуванията ще се извършват на екологични видове транспорт. До 2030 г. Uber планира да приложи това в САЩ, Канада и Европа.

Компанията ще осигури 800 милиона долара, за да помогне на стотици хиляди шофьори да преминат към електрически превозни средства до 2025 г. Тези, които се съгласят да използват хибридни или електрически автомобили, ще получават до 1,5 долара за всяко пътуване (в зависимост от региона и вида на автомобила).

Компанията вече пусна Uber Green в 15 града в САЩ и Канада. Пътниците могат да изберат по-екологично превозно средство срещу един долар допълнително. До края на годината компанията възнамерява да разшири програмата си в 65 града по света.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: