Фетел не е изненадан от лошото класиране на Ферари на пистата „Спа"

Фетел не е изненадан от лошото класиране на Ферари на пистата „Спа" Снимка: wikimedia.org

Пилотът на Ферари, Себастиан Фетел, заяви, че не е изненадващо, че и двете коли на отбора не са успели да се класират в последната част на квалификацията (Q3) за Гран при на Белгия във Формула 1.

Тимът на Ферари преживя най-лошата си квалификация през сезона досега, като Шарл Льоклер и Себастиан Фетел ще стартират едва 13-и и 14-и в неделното състезание.

Резултатът, който постигнахме, е реалното отражение на скоростта ни през днешния ден. Опитахме всичко възможно, за да се представим по-добре, но очевидно не сме там, където бихме искали да бъдем. Не за първи път този сезон нещата се развиват по подобен начин за нас", заяви Себастиан.

Беше ни ясно, че ще сме не особено бързи на тази писта и дори очаквахме да не преминем във втората част на квалификацията (Q2) днес. Все пак успяхме да влезем в Q2, но това не е кой знае какъв успех. За съжаление това са възможностите ни към момента", завърши четирикратният носител на титлата във Формула 1.

Резултатът на Ферари през съботната квалификация е в абсолютен контраст с този от миналата година на същата писта, когато Льоклер и Фетел бяха първи и втори.

Шарл Льоклер, който пилотира другата кола на „черните кончета", също коментира ситуацията:

Трудно намирам обяснение как сме загубили толкова много скорост в сравнение с миналата година, когато бяхме най-бързите на това трасе. Не беше никак добър ден за нас като отбор, но трябва да работим по-упорито и да разберем какви са проблемите на колата ни."

Разбирам и разочарованието на всички фенове, които ни гледат вкъщи. Ще направим всичко възможно за добър резултат в състезанието, но не бива да очакваме чудеса", завърши Льоклер.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: