Фетел: Хамилтън пише история

Фетел: Хамилтън пише история Снимка: wikimedia

Четирикратният световен шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, сподели какво е казал на Люис Хамилтън, веднага след като британецът спечели седмата си титла в спорта. 

"Казах му, че е много специално, че можем да сме свидетели на постиженията му и историята, която той пише, печелейки всички тези титли и победи.", заяви Фетел.

"Люис със сигурност е най-добрият от нашата генерация пилоти, може би най-добрият за последното десетилетие. Тук веднага идва въпросът дали е най-добрият за всички времена. Доста е трудно да се правят сравнения, особено с пилоти от миналото като Фанджо или Стърлинг Мос. Според мен това сравнение е дори невъзможно."

"По мое мнение всяка ера си има свой най-добър състезател и за нашата това е Люис."

Себастиан многократно заяви, че независимо от постиженията на Хамилтън, за него Михаел Шумахер ще си остане най-великият състезател за всички времена:

"За мен най-добрият е Михаел Шумахер. Чисто емоционално така го чувствам. В същото време най-успешният чисто статистически си остава Люис. Той има най-много победи, най-много полпозишъни и вече е изравнен с най-много титли на върха в класацията.", каза пилотът на Ферари.

"Днешното състезание показа защо той продължава да е на върха в спорта. Беше трудно състезание, с променливи условия, дълго два часа. Ако трябва да бъдем честни, през по-голямата част от надпреварата той не бе в състояние да спечели, но независимо от това, успя да го направи".

"Отново Люис успя да направи нещо, което никой не очакваше, нещо специално. Поради тази причина, смятам всичко, което е постигнал, за напълно заслужено", завърши Себастиан Фетел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: