Фетел отрича да има напрежение между него и Ферари

Фетел отрича да има напрежение между него и Ферари Снимка: wikimedia.org

Себастиан Фетел, четирикратен световен шампион и пилот на Ферари във Формула 1, отрича да е в лоши отношения с екипа си, независимо от двата тежки състезателни уикенда, които германецът преживя на пистата „Силвърстоун”.

 

Подозрения за обтегнати отношения между него и „Черните кончета” се появиха, след като Фетел изрази публично недоволството си от избраната от отбора състезателна стратегия, викайки по тийм радиото в ефир. Към това е редно да се припомни фактът, че Фетел ще напусне Ферари в края на настоящия сезон, което подхранва слуховете за проблеми между пилот и отбор.

 

Себастиан отрече да има излишно напрежение между него и Ферари или пък отборът да има по-различно отношение към него, дължащо се на предстоящото му напускане в края на сезон 2020.

 

Не съм съгласен с подобни твърдения. Докато се състезаваме и веднага след края на състезанията, сме под влиянието на много адреналин, което влияе на емоциите и реакциите ни. Не бива да се съди за ситуацията по казаното в тези моменти, защото то не отразява реалната картина.”

Имах лошо състезание и можехме да опитаме различна стратегия, но не го направихме по една или друга причина. След надпреварата го обсъдихме с отбора и продължихме напред.”

 

Фетел коментира и предположенията, че може и да не довърши сезона с Ферари заради лошите си резултати. Германецът има едва 10 спечелени точки от 5 състезания, което е почти 5 пъти по-малко от актива на съотборника му Шарл Льоклер.

 

Не сме го обсъждали или дори смятали като възможен вариант (да напусне по-рано). Естествено, това не зависи само от мен, но знам на какво съм способен и какво трябва да направя. Без съмнение нещата не са, каквито бих искал да бъдат. Но съм убеден, че когато нещата се успокоят и резултатите ще дойдат”, завърши четирикратният световен шампион.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: