Фетел е бил близо до това да се пенсионира от Формула 1

Фетел е бил близо до това да се пенсионира от Формула 1 Снимка: wikimedia.org

Това разкри многократният шампион във Формула 1 преди да вземе решението да премине в отбора на Астън Мартин

Настоящият пилот на Ферари и бъдещ такъв на Астън Мартин във Формула 1, Себастиан Фетел, заяви, че не е бил далеч от мисълта да спре активната си състезателна кариера във Формула 1, преди да приеме предложението на Лорънс Строл да се присъедини към бъдещия отбор на легендарната британска марка.

Четирикратният световен шампион обясни, че е имало много фактори, които е трябвало да вземе предвид, когато е преценявал дали да остане във Формула 1.

Не беше лесно решение. Трябваше да преценя предимствата и недостатъците на това да съм в спорта и съответно дали да не съм."

Независимо от това взех решение, което смятам за правилното за моето бъдеще, и чакам с нетърпение да го покажа на пистата с новия си отбор", заяви Себастиан.

Фетел обясни, че сред основните аргументи за оставането му във Формула 1 е влизането на новите правила за колите през 2022 г. и въвеждането на таван на бюджетите за тимовете, така че да се даде по-равна възможност на всички да се състезават помежду си.

Отборът на Ресинг Пойнт (от 2021 г. ще се казва Астън Мартин) отбеляза значителен прогрес през настоящия сезон и дори в предишни години, когато те нямаха пари се справяха страхотно, и правеха конкурентни коли, борещи се за солидни точки."

С навлизането на новите правила и изисквания за бюджетите е видно, че се търси повече равнопоставеност между отборите и който харчи най-ефективно, то той ще успее да спечели."

За първи път от началото на съществуването си Рейсинг Пойт ще има може би еднакъв бюджет с останалите отбори, което ще даде възможност на многото талантливи хора тук да покажат на какво са способни. Това ме изпълва с увереност в бъдещето и ще помогна с каквото мога този проект да бъде успешен", завърши четирикратният световен шампион във Формула 1.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: