Себастиан Фетел ще се присъедини към отбора на Астън Мартин

Себастиан Фетел ще се присъедини към отбора на Астън Мартин Снимка: wikimedia.org

Това ще се случи през сезон 2021 във Формула 1

Себастиан Фетел бе потвърден официално, че ще бъде титулярен пилот на отбора на Астън Мартин във Формула 1 от 2021 г. 

Настоящият отбор на Рейсинг Пойнт ще промени името си през следващата година и ще се превърне в заводски отбор на легендарната британска марка за автомобили.

Четирикратният световен шампион бе свързван с преминаване в британския тим още през май месец, когато Ферари обявиха, че няма да подновят договора му след 5-годишна съвместна работа.

Привличането на един от най-титулуваните пилоти в историята на Формула 1 е още един знак, че собственикът на Астън Мартин, Лоурънс Строл, гради сериозен проект, който да стане претендент за титлите в спорта.

Строл вече инвестира в нова фабрика и въдушен тунел на отбора за иследване и разработване на състезателните коли.

Най-после мога да съобщя официално новината за моето бъдеще. Много съм щастлив да споделя, че от 2021 г. ще съм пилот на Астън Мартин рейсинг."

Това ще е ново предизвикателство за мен. Отборът се представя отлично през настоящата година и смятам, че ще се подобрява още в следващите сезони, особено след като става заводски отбор през следващата състезателна година."

Впечатлен съм от желанието, с което собственикът на екипа Лоурънс Строл желае да развива този проект. Все още обичам да се състезавам и имам още какво да дам на Формула 1. Да го направя с Астън Мартин ще е привилегия", заяви развълнуваният Себастиан Фетел.

Шефът на отбора Отмар Шафнауер сподели:

Всички в базата на тима на Силвърстоун са много впечатлени от привличането на Себастиан. Той е роден победител и ще даде от своята енергия за развитието на този невероятен проект, в тази нова страница под името Астън Мартин."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: