Първият електрически автомобил на Ferrari ще излезе през 2025 година

Първият електрически автомобил на Ferrari ще излезе през 2025 година

И ще струва $537 000

Компанията Ferrari се готви да представи първия си електромобил  (EV)  с впечатляваща цена от около 537 000 долара. Той ще бъде пуснат в края на 2025 г., ако се вярва на западните медии.

 Въпреки че автомобилният производител не разкрива подробности, известно е, че доставките могат да продължат до 2026 г., а производството ще бъде ограничено, за да се запази изключителността и уникалността на колите, съобщава motor1.

Новият EV ще се отличава с "автентично звучене", което ще позволи да се запази "култовия стил на бранда  Ferrari", пишат СМИ. Производството ще бъде ограничено до 20 000 екземпляра годишно.

Преминаването на Ferrari към електрически транспортни средства е съпроводено от разширяване на завода в Маранело, което свидетелства за увеличаване на производствения капацитет. Въпреки успеха на всъдехода Purosangue, Ferrari се стреми да "избегне превръщането си в бранд изключително за офроуд превозни средства". Предстоящият хиперкар, който се очаква в края на тази година, ще бъде още един пример за "съчетанието от традиции и иновации на Ferrari", за което разказват журналисти и запознати с въпроса.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: