Откраднато от пилот на "Формула 1" Ferrari бе намерено 28 години по‑късно

Откраднато от пилот на "Формула 1" Ferrari бе намерено 28 години по‑късно Снимка: piqsels.com

Откраднато от пилот на Формула 1 Ferrari бе открито 28 години по‑късно във Великобритания

Червеното Ferrari Testarossa, откраднато от австрийския пилот на "Формула 1" Герхард Бергер в Италия, е намерено 28 години по-късно във Великобритания. Това съобщи лондонската полиция на своя уебсайт Metropolitan Police.

"Откраднатото  Ferrari на стойност около £350 хиляди се смяташе за изчезнало повече от 28 години, преди да успеем да го проследим само за четири дни", заяви полицаят Майк Пилбим, който ръководи разследването.

През април 1995 г. в италианския град Имола се провежда Гран При на Сан Марино. По време на състезанието в града от двама състезатели от Формула 1 бяха откраднати Ferrari. Едната от колите е червено Ferrari F512M, което принадлежи на Бергер.

През януари тази година лондонската полиция получава доклад от компанията Ferrari, която извършва проверка на автомобил, закупен от купувач от САЩ чрез британски брокер през 2023 година. Докладът разкрива, че това е именно откраднатият автомобил. Разследването изяснява, че колата е изпратена в Япония малко след кражбата ѝ, а след това е доставена във Великобритания в края на 2023 г.

Ferrari е предадено във владение на лондонската полиция, за да предотврати експорта на автомобила от Обединеното кралство. Втората кола, изчезнала през 1995 г., така и не е намерена.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: