Фетел няма обяснение за липсата на скорост на Ферари в Испания

Фетел няма обяснение за липсата на скорост на Ферари в Испания Снимка: wikimedia.org

Пилотът на Ферари и четирикратен световен шампион Себастиан Фетел имаше трудности в квалификацията за Гран при на Испания във Формула 1.

 

Той остана за втори пореден уикенд извън последната част на квалификацията (Q3), като се класира на 11-а позиция на само 0,002 сек. от времето на десетия - Ландо Норис от Макларън.

 

Преди началото на уикенда на пистата „Каталуния" Ферари замени шасито на Фетел. Това бе направено с цел да се подобри комфорта на германеца в болида и да му позволи да преодолее проблемите, с който той се сбъска по време на предишните две състезания на пистата „Силвърстоун".

 

Независимо от това четирикратният световен шампион продължи да изпитва затруднения, които доведоха до отпадането му във втория сегмент на квалификацията (Q2).

 

В първия сектор на пистата всичко беше наред, но във втория колата ставаше все по-нестабилна, особено при преминаването на завой номер 7, където задната част редовно губеше сцепление. В последната част на обиколката нещата се подобриха, но загубеното време в сектор 2 предопредели недостатъчно добрия краен резултат", заяви Фетел.

 

На въпроса дали смяната на шасито е довела до положителна промяна, Себастиан коментира:

 

В някои аспекти нещата са по-добре, но по отношение на други нямам обяснение какво се случва. Опивам да давам най-доброто от себе си и да свърша онова, което зависи от мен, по най-добрия възможен начин."

 

Другият състезател на италианскя тим, Шарл Льоклер, успя да се класира в Q3, но даде едва 9-о най-добро време, след като също изпитваше сериозни затруднения с колата SF1000.

Според пилота, роден в Монако, колата е страдала от липса на притискане в предната си част.

 

Днес болидът беше много труден за управление. Липваше много притискане в предната част, като това е нещо, с което често се сблъскваме при тази кола. Трябва да разберем защо тази аномалия се повтаря и да намерим решение", допълни Льоклер.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: