Летните почивки в Италия и в Испания се отменят

Летните почивки в Италия и в Испания се отменят Снимка: Pixabay

Туристите, които искат да посетят курортните градове в Испания през лятото на 2020 г., ще трябва да коригират плановете си
Испания затвори границите си поради пандемията от коронавируса и отмени плажния сезон за чужденци. Тази информация беше потвърдена от представители на Exceltur, водеща организация на предприемачи от туристическата индустрия.

Според тях туристите ще могат да посетят испанските плажове не по-рано от лятото на 2021 г., пише DW.

На работещите в бранша, които са загубили работата си, испанският министър на труда Йоланда Диас обеща обезщетения.

Подобни изявления звучат и от Италия. Италианският премиер Джузепе Конте обяви план за постепенно излизане на страната от карантината и облекчаване на забраните, наложени заради COVID-19.

Според премиера властите ще действат въз основа на национален план, който отчита териториалните особености.

„Правителството ще взема решения по втория етап изключитело в интерес на цялата страна. В интерес на гражданите на севера, центъра, юга и островите", обясни Конте на страницата си във Facebook.

Официално стратегията ще бъде представена в края на тази седмица, а самите ограничения ще започнат да се премахват от 4 май.

Туристическият бизнес няма да започне да действа скоро. След карантината властите на Венеция планират да променят модела на туризма в града: те искат да развият „смислен туризъм“ в региона, без да се образуват тълпи и без да се смущават местните жители.

Групите от туристи са постоянен проблем на града, въпреки ежегодните ограничения. След началото на карантината стана по-спокойно и по-чисто. Но местният бизнес, особено тези предприемачи, които печелят директно от туризъм, търпи огромни загуби. Сега собствениците на хотели твърдят, че ще могат да възобновят работата в „нормален режим" едва през февруари-март 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: