Робърт де Ниро избухна в съда срещу бившата си асистентка

Робърт де Ниро избухна в съда срещу бившата си асистентка Снимка: gothamist.com

„Засрами се!”, извика де Ниро, докато отхвърляше твърденията ѝ че като шеф обижда и унижава екипа си

Холивудският ветеран настоява, че никога не е обиждал хората си, но призна, че веднъж се е ядосал и наругал ищцата Греъм Чейс Робинсън, защото не го е събудила и той е пропуснал среща. Звездата от „Разяреният бик“ и „Шофьор на такси“ обаче повтори, че макар да е бил разстроен, не я е обиждал. 

От своя страна Греъм Чейс Робинсън се оплака от „безкрайно робство” и задачите ѝ на "офис съпруга". „Но никога не съм проявявал непристойност, неуважение или странности, както се опитвате да намекнете“, контрира Де Ниро, преди да я погледне и да възкликне: „Засрами се, Чейс Робинсън!“

Де Ниро отхвърли и предположенията за дискриминация. Призна, че веднъж или два пъти е помолил Робинсън да го почеше по гърба, защото сам не е можел да достигне мястото, но каза, че не го е правил с неуважение.

Освен всичко друго, г-жа Робинсън се оплаква, че веднъж е била помолена да достави на де Ниро мартини от конкретен бар, като използва Uber късно през нощта. „Възможно е“, отговаря Де Ниро според Times, подчертавайки, че не вижда нищо нередно в използването на Uber. На въпрос дали два пъти ѝ е възложил да купи автобусен билет на сина му, който е тийнейджър, актьорът просто пита „И какво?!?“ 

Г-жа Робинсън става асистент на актьора през 2008 г., но скоро е повишена до вицепрезидент по продукцията и финансите в неговата компания Canal Productions. Напуска 11 години по-късно и съди двойния носител на Оскар за $ 12 милиона. Г-гжа Робинсън смята пост фактум, че е била дискриминирана с недостатъчно заплащане, защото е жена. Освен това е търпяла сексистки коментари и са ѝ били възлагани „стереотипно женски“ задачи като кърпене на дрехи и носенето им на пране.

Според Де Ниро, обвиненията са "пълни глупости". От своя страна, той съди г-жа Робинсън за $ 6 милиона, като я обвинява, че неправомерно е прехварлила в личната си сметка повече от $ 450 000 в самолетни мили, харчила е десетки хиляди долари на компанията за храна, пътувания и други лични услуги и е отделяла твърде много от работното си време, за да гледа Netflix.

Нейните адвокати казват, че заведеното от де Ниро дело е пълно с "неверни твърдения". Очаква се поредната съдебна драма от Холивуд да продължи в Ню Йорк две седмици.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: