Биткойни вече се продават и в супермаркетите

Биткойни вече се продават и  в супермаркетите Снимка: Coinstar

Най -голямата американска верига за търговия на дребно Walmart започна да инсталира автомати за биткойни в магазините си

Това съобщи Coindesk. Продажбата се извършва чрез устройства, доставени от Coinstar, а компанията за разработка на крипто портфейла Coinme също участва в проекта. Директорът за комуникации на Walmart Моли Блейкман заяви пред изданието, че такива устройства са инсталирани в 200 магазина от веригата като част от пилотна програма.

Coinstar е известен преди всичко с услугата си за обмен на малки монети за банкноти и карти за подаръци. Coinme предоставя услуги за крипто портфейл и банкомат, които могат да обработват криптовалути.

На купувача на биткойни в устройствата на Coinstar се издава хартиен чек, който след това може да се използва (след проверка на самоличността) за създаване на собствен крипто портфейл Coinme. Максималната сума, която може да бъде заменена наведнъж, е 2500 долара.

В същото време комисионната за операцията е много висока – 4% се начисляват за конвертиране в биткойни и още 7% за обмяна на пари в брой.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: