Да запазим косата си здрава и красива

Да запазим косата си здрава и красива Снимка: https://www.pikist.com

Защо не бива да разресваме косата си, докато е мокра.

Мократа коса е по-тежка от сухата, затова тя по-лесно може да бъде травмирана.

 

Под влияние на топлата вода и парата порите на кожата на главата се разширяват и луковицата на косъма се отскубва по-лесно. В резултат на това е възможно да се получи загуба на голямо количество коса, пише u-news.

 

Разресването на косата е необходим елемент от грижата за външния ни вид, но жените често допускат грешки по време на тази процедура.

 

За да избегнете травмиране на структурата на косъма и получаването на цъфтящи краища, след измиване на косата трябва да увиете главата си с хавлиена кърпа за около 10 минути. След това нанесете средство, улесняващо разресването, и чак тогава вземете четката в ръка. Ако по някаква причина не можете да избегнете разресването на мократа коса, то тогава е желателно да използвате гребен или четка с редки зъбци.

 

За къдрокосите дами може да се приложи друг метод. Измийте косата с шампоан, нанесете балсам или маска и след това започнете да разресвате мократа коса с нанесеното върху нея козметично средство. Едва след като изпълните тези процедури, можете да изплакнете с вода и да изсушите косата си. По този начин структурата на косъма ще се запази дълго време в добро състояние.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: