С джаз концерт с над 1000 свещи отбелязват в Пловдив Деня на Земята

С джаз концерт с над 1000 свещи отбелязват в Пловдив Деня на Земята Снимка: icreative.bg

Уникалното събитие за България ще се проведе на 19-ти април на открито на Хълм Бунарджик (Альоша) от 19 часа.

Джаз концерт с над 1000 свещи с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив отбелязва Деня на Земята.

Уникалното събитие за България ще се проведе на 19-ти април на открито на Хълм Бунарджик (Альоша) от 19 часа. Символично ще отбележи Деня на Земята, който официално е на 22-ри април. Входът на събитието, което се осъществява със съдействието на  „Община Пловдив" и на Фондация „Пловдив 2019", ще  бъде свободен.

Концертът ще се проведе в романтична атмосфера с над 1000 свещи, озаряващи музикантите, които изпълняват най-популярните хитове на века с аранжименти, създадени от Боби Вълчев. Гостите на събитието могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на хпевеца и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, създаден през 2000 година с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза.

Събитията на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката.

Целта на събитието е символично - да свържем празника с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места

Боби Вълчев  е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над  14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като  Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: