Джаз концертът на свещи с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив се отлага за по-слънчево време

Джаз концертът на свещи с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив се отлага за по-слънчево време Снимка: icreative.bg

Уникалното събитие за България, което беше предвидено за 19-ти април на открито, на Хълм Бунарджик (Альоша) в Пловдив, се отлага поради лошите метеорологични условия, съобщават Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019"

Концертът имаше за цел да отбележи символично Денят на Земята - нашият дом, без който животът няма да е толкова пъстър и разноцветен. Но за да не се развали магията и неповторимата атмосфера на над 1000 свещи, концертът ще се отложи. Според много точни прогнози за метеорологичните условия, по време на планирания концерт ще има дъжд, който, заедно с ниските температури, би развалил ефекта на свещите и цялата идея на събитието. Именно за да не се губи свежата идея, концертът ще се премести през лятото, като много скоро ще бъде ясна точната дата.

През лятото гостите на събитието могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, създаден през 2000 година, с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза.

Подобни събития на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката.

Целта на концерта е да свърже музиката с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.

Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: