Румъния открива консулство в Пловдив

Румъния открива консулство в Пловдив Снимка: pikist.com

Консулството ще покрива областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил

Д-р инж. Димитър Белелиев става почетен консул на Румъния в град Пловдив. Съгласие за откриването на консулството, което ще покрива областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил, даде Министерски съвет.

Развиването на търговските, икономически и образователни връзки между България и Румъния е един от приоритетите на почетния консул. “Румъния е най-големият наш европейски съсед, със сходна история и близък манталитет. Ще направя всичко възможно в региона, за който отговарям, да има взаимно проникване на бизнес и култура за по-добро бъдеще на нашите две страни“, коментира д-р инж. Димитър Белелиев. 

Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като ръководител и инвеститор в енергетиката. Той е магистър по икономика със специалност „Енергиен бизнес“ от Университета по национално и световно стопанство. Има и докторска степен на тема „Оценка на енергийната сигурност на България“. Автор е на ред публикации за енергийна сигурност.        

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: