Петгодишно момиченце живее затворено в апартамент с 10 кучета

Петгодишно момиченце живее затворено в апартамент с 10 кучета Снимка: kyiv.npu.gov.ua

Образувано е наказателно производство за злонамерено неизпълнение на задълженията по отглеждане на дете

В Киев (Украйна) 5-годишно момиченце е иззето от семейството поради нехигиенични условия за отглеждане: в апартамента живеят 10 кучета, които не са извеждани на разходка.

Това съобщава Отделът за връзки с обществеността на полицията в Киев.

В столичната полиция постъпва сигнал, че в Подолски район малолетно дете се намира в условия, застрашаващи живота и здравето му.

"По време на разговора със съседите правоохранителните органи установяват, че в апартамента живее 46-годишна жена, заедно с пълнолетния си син и 5-годишната си дъщеря. Според информация на жителите на дома, момиченцето почти не е извеждано от апартамента. Непълнолетното дете живее в изолация, в нехигиенични условия, заедно с кучета, които също не се разхождат", съобщава полицията.

Првохранителите отбелязват, че са се натъкнали на мръсотия, разпръснати вещи, хлебарки из целия апартамент, а животните са в занемарено състояние.

"Правоохранителните органи и социалните работници взеха решение за изземването на детето и изпращането му в медицинско учреждение. Малолетното момиченце ще бъде под наблюдение на лекарите за известно време и ще премине необходимия медицински преглед. По-нататъшната съдба на момичето ще бъде решена от социалните служби", се казва в съобщението.

По случая е образувано наказателно производство по чл. 166 от Наказателния кодекс на Украйна - злонамерено неизпълнение на задълженията за грижа за детето. Водят се следствени действия. Санкцията на закона предвижда ограничаване на свободата за срок от две до пет години или лишаване от свобода за същия срок.

Полицията отбелязва, че с животните вече се занимават доброволци.

Също така се съобщава, че в момента се решава въпросът за допълнителна квалификация на събитието.                                                                                                     

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: