В Киев чакат офанзива на руската армия

В Киев чакат офанзива на руската армия Снимка: стопкадър Euronews

Русия и Украйна подновяват преговорите

Този път те ще се проведат чрез видеоконферентна връзка. В неделя украинският президент Владимир Зеленски поясни, че смята за задача на своята делегация да организира срещата му с Владимир Путин.

През уикенда руската армия нанесе въздушен удар по военен полигон в района на Лвов, близо полската граница.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен написа в Туитър, че осъжда атаката, призовавайки за „прекратяване на бруталността“. Съобщава се, че десетки военнослужещи са убити и ранени при обстрела на полигона.

От Киев постъпва информация за засилени обстрели. Ден преди това руски медии разпространиха видеозапис, на който според тях се вижда движението на руския конвой към украинската столица.

Страните водят ожесточени битки в районите на Ирпен и Буча – предградия, водещи към Киев. Те чакат засилване на офанзивата. От населените места по линията на фронта, според украинска страна, са изведени 5,5 хиляди души, съобщи Euronews.


Президентът на Украйна Владимир Зеленски посети ранените във военната болница в Киев. Той отново призова НАТО да затвори небето. Зеленски смята, че попадението на руски ракети на територията на страните от алианса е въпрос на време.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: