Предстои инвестиция във Видин за 14 млн. лв. и 400 нови работни места

Предстои инвестиция във Видин за 14 млн. лв. и 400 нови работни места Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Във Видин предстои инвестиция от 14 млн. лв., с която ще се разкрият 400 нови работни места. Проектът е в процес на сертифициране. 

Това обяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на брифинг в Областната администрация в града. Посещението е част от мобилните приемни на министъра в цялата страна, които да популяризират възможностите на българския бизнес за кандидатстване по Националния план за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на ЕС.

По думите на министъра налице е и интерес от страна на трима инвеститори за областта на обща прогнозна стойност от 30 млн. лв. и отваряне на нови над 750 работни места. На брифинга стана ясно още, че по процедура „Енергийна ефективност“ в област Видин са сключени 5 договора за близо половин милион лева. Общият брой на сключени договори по цялата Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 е 62 бр. на обща стойност 24 млн. лв. 

Министър Пулев обяви, че във връзка с безвъзмездната финансова помощ за преодоляване на последствията от COVID 19 в областта са сключени 160 договора за над 3,5 млн. лв.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: