Екологични и красиви: Как да спасим засъхналата спирала за мигли и да спасим света

Екологични и красиви: Как да спасим засъхналата спирала за мигли и да спасим света Снимка: https://www.instagram.com

6 проверени начина да вдъхнем нов живот на втвърдилия се туш.

Мнозина са се сблъсквали с коварството на спиралата за мигли, която понякога засъхва в най-неподходящия момент. Свикнали сме със съвременния свят на презадоволяване. Но и загрижеността ни за запазването на природата расте. Все повече се обръщаме към различни начини да използваме благата на съвременния свят умно и да вдъхваме нов живот на вещи, които преди бихме изхвърлили. 


Какво да правим, когато тушът изсъхне? Да тичаме до най-близкия козметичен магазин или да се опитаме да я спасим? Ясно е, че винаги можем да си купим нова, но можем да удължим живота на старата спирала с няколко изпитани рецепти.

 

Веднага трябва да кажем, че ако спиралата е с изтекъл срок на годност, по-добре е да се откажете от експериментите заради собственото си здраве. Не злоупотребявайте и с разреждането на туша - правете го не по-често от веднъж месечно. И не използвайте всички методи наведнъж върху една  спирала. Не забравяйте, че при всички случаи променяте първоначалния химичен състав на туша, така че той никога няма да стане съвсем като нов. По същата причина не бива напълно да се пренебрегва и възможността от поява на алергия.

Приключихме с предупрежденията - сега съветите!

 

Вода

Да, това е най-лесният начин - просто разредете туша с вода.

Спиралата обаче трябва да е на водна основа, а водата да е възможно най-чиста. С помощта на пипета добавете няколко капки върху четката, след което завинтете капачката и енергично разтръскайте флакона. Съхранявайте „реанимираната" спирала в хладилника. Така ще удължите живота й.

 

Капки за очи

Също често срещан метод, освен това е и по-безопасен от водата. Подходящ е за хора с чувствителни и склонни към раздразнение очи. Не забравяйте, че капките не трябва са терапевтични, а такива, които просто овлажняват роговицата, от типа „изкуствени сълзи". Също така можете да използвате и най-обикновена течност за съхраняване на лещи. Тя има почти идентичен състав. Схемата вече я знаете: 2-3 капки върху четката и енергично разклащане на спиралата за по-добро смесване на съставките.


Чай

Чаят не само може да възстанови изсъхналата спирала, но и да премахне умората и възпаленията на очната ябълка. Просто сварете силен черен или зелен чай и добавете в него малко захар. Разредителят е готов! Две капки във флакона и спиралата ще е като нова!

 

Бадемово масло

Това е твърде безопасен начин, но най-важното е да не прекалявайте с количеството. Една капка ще е напълно достатъчна. Можете да използвате също и масло от праскова, кайсия или жожоба.

 

Течен парафин

Ако в състава на вашата спирала има парафин, то тогава е много по-лесно да я възстановите. Не е необходимо да добавяте нищо, просто поставете затворения флакон в гореща вода за 10 минути, след това хубаво разклатете спиралата. Единственият недостатък на този метод е краткотрайният ефект. При следващата употреба на спиралата ще трябва да го повторите.

 

Средства за сваляне на грима

Това могат да са лосиони, тоници, кремове и други средства за разгримиране. Най-добре е да са от същия производител като спиралата. Те са безопасни, освен това ще позволят на туша за мигли да запази нужната консистенция в продължение на няколко седмици.


Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: