Мръсно бягство от затвора

Мръсно бягство от затвора Снимка: wordpress.com

Забравете романтичните бегълци от затворническите килии, които копаят тунели, следват старинни карти и чертаят тайнствени маршрути за бягство.

Задържан в Белгия избяга от килията си, като изтръгна тоалетната чиния и премина през открилия се отвор, съобщи DW, позовавайки се на AFP. 

Полицията е арестувала 25-годишния младеж късно в понеделник за нарушаване на условното му освобождаване по текущ случай и го задържала в полицейския участък в брюкселския квартал Моленбек. Само няколко часа по-късно обаче, служителите в ареста установили, че затворникът е изчезнал, оставяйки зад себе си само изкъртената тоалетна и отворилата се зад нея дупка в стената. 

Бягството прилича по-скоро на цирков номер, тъй като според говорител на полицията, своеобразният тунел, през който се е "оттеглил" беглецът, „не е по-голям от лист хартия А4”. Преминавайки през тесния проход, задържаният се е „приземил” в подземен коридор, от чийто прозорец е стигнал до улицата, се казва още в изявлението на полицията.

Според белгийската телевизия VRT, от правоохранителните органи са споделили, че по време на инцидента охранителните камери в килията на задължания не са работили. Предстои разследването да установи дали са били изключени по някакъв начин от затворника, или някой му е оказал съдействие. Така или иначе, беглецът е бил напълно наясно със затворническата инфраструктура.

Мъжът вече е бил осъждан за нападения срещу полицаи и обвинения, свързани с наркотици. Издирван е от прокуратурата на Западна Фландрия, тъй като го очаква дело за неизпълнение на полицейско разпореждане и евентуален затвор.

До момента няма данни за следи от избягалия, но белгийската полиция работи по няколко версии, свързани с предишните провинения на беглеца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: