Бягство на затворник остави две жертви във Франция

Бягство на затворник остави две жертви във Франция Снимка: uk.news.yahoo.com

Убитите са служители на затвора, други трима са тежко ранени, според френския министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети

Бягсвтвото е осъщесвено след съдебно дело срещу завторника, при връщането му от съда в затвора. Близо до Руан, Нормандия, затворническият бус е бил причакан и съучастници на затворника открили огън срещу превозното средство. Междувремемнно, подсъдимият е избягал. 

Според Ерик Дюпон-Морети, извършителите на засадата са използвали "тежко оръжие". Няколкостотин полицаи и жандармеристи участват в издирването на беглеца, посочен от френската прокуратура като Мохамед Амра, 30-годишен, вече осъждан за грабеж при утежняващи обстоятелства и обвинен в отвличане, довело до смърт.

В директно интервю за френския новинарски канал BFMTV адвокатът на затворника каза, че е напълнон шокиран и би искал да вярва че „Амра не е планирал това”. Предполагайки все пак, че Мохамед Амра е споделил с някого за трансфера от съда до затвора, адвокатът признава:„Ако той стои зад днешното бягство, е много по-голям престъпник от това, за което е бил осъждан досега“. 

Нападението обаче сочи, че съучастниците на Амра са били чудесно информирани за движението на затворническия бус, тъй като са организирали атаката си в непосредствена близост до касата за плащане на таксата за движение по магистралата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: