Илон Мъск обяви край на дистанционната работа в Tesla

Илон Мъск обяви край на дистанционната работа в Tesla Снимка: insideevs.com

Милиардерът разпореди на служителите да се върнат на работа при пълен работен ден.

„Всеки в Tesla трябва да прекарва минимум 40 часа на седмица на работното си място. Ако не се появите, ще приемем, че сте подали оставка”, написа Мъск в Twitter и добави, че лично ще разглежда всички искания за изключения от това правило.

Според Мъск компанията иска от своите служители работа на пълен работен ден, което заедно с желанието им за лично сътрудничество, ще бъде от решаващо значение за успеха на фирмата.

"Tesla има, ще създава и всъщност произвежда най-вълнуващите и значими продукти от всяка друта компания в света. Това няма да се случи, ако работим с обаждания", смята Мъск

Компаниите в много индустрии все още не могат да решат дали да продължат практиката на дистанционна работа, която се наложи по време на пандемията. Някои сектори, като банкирането, заявиха, че ще очакват персоналът да се върне в офисите, други, най-често в технологичната индустрия, ще позволят дистанционната работа за неопределено време, а трети избират смесения вариант. 

Илон Мъск е известен работохолик, коментира ВВС. Рядко взема почивки и при една криза в Tesla преди няколко години спеше в завода.

„Колкото сте по-възрастни, толкова по-видимо трябва да бъде вашето присъствие. Ето защо живях толкова дълго във фабриката – за да могат хората на поточните линии да ме видждат, че работя заедно с тях. Ако не бях го направил, Tesla отдавна щеше да фалира“, пише в един от служебните си имейли Мъск.

Заедно с един негов туит от тази година, това обяснява отношението му му към дистанционната работа: „Всичко, свързано с Covid, включително оставането вкъщи, подведе хората да си мислят, че всъщност не е нужно да се работи усилено. Време е за грубо събуждане!"

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: